Perkahwinan Kami

Daisypath Anniversary tickers

Dan Cinta Itu Menemukan Kita

Daisypath Anniversary tickers

Saturday, 24 September 2011

Pil ASI.... Fenugreek....Shaklee Breastfeeding Set

Assalamualaikum...


   Malam ini mari kite review beberapa produk yang dikategorikan sebagai milk booster....

1. Pil ASI

   Pil ni mula2 makan rasa mcm takde perubahan...rasa nak give up je...aku tabahkan hati try jugak..aku amik 3 biji sehari walaupun dia kata amik 5 biji sehari..tapi tetibe...susu aku jadi banyak bila aku teruskan makan dalam seminggu...dah tak de masalah soft breast atau breast terasa kosong takde susu...recommended for nursing mother...kalau makan pil ni pun takde bau badan...cuma panas sikitlah...korang agak2lah makan...sesuai dgn dos yg diperlukan badan...

2. Fenugreek

    Yang ni pun bagus....dah 4 bulan aku tak rasa let-down reflex...tapi bila aku makan pil ni...suddenly ada let-down reflex..mmg wat aku bahagia...dulu masa let-down reflex ni jadi sendiri..aku dgn bodohnya merungut sb susu basahkan baju...tapi bila let-down reflex ni dh tak berlaku...serius aku rindu this kind of feeling...moralnya...lain kali kena bersyukur dgn pemberian Allah...cuma...kalo korang makan pil ni...badan korang bau herba...peluh bau herba...pakai minyak wangi byk2 sikit supaya suami tak komplen yer...setiap individu ada dos tersendiri utk menampakkan keberkesanannya..aku tiga biji pun jadi dah...ada org 7 biji baru jadi..

3. Shaklee Breastfeeding Set

     Yang ni pada diri aku tak berapa berkesan cuma susu mmg jadi pekat bila makan set ni...yang tak berapa bestnya...kalo makan set ni kena minum air byk.aku agak menyesal kerana perut aku jadi buncit sebab minum byk air dan susu tak bertambah cuma jadi pekat...sampai skan perut aku tak mo kempis balik mcm mula2 pas pantang ari tu...bukan senang nak dapatkan perut yg kempis...kalo tak minum air byk leh jadi pening...

   Walau bagaimanapun review untuk ketiga-tiga produk tak leh digunapakai sebab penerimaan tubuh kite terhadap produk2 ini adalah berbeza...aku cakap based on experience consuming these three product...tubuh aku dah tentu tak sama mcm korang kan...try sendiri rasalah sendiri kesannya terhadap diri korang ek...lagi satu...kena percaya rezeki itu pemberian Allah..makanlah berpuluh2 pil tu..kalau Allah tak menghendaki sesuatu maka tiadalah jua daya kite sebagai hmbaNya...ok papai...

1 comment:

norsilahwati garasik said...

pil asi tu mcm mn nak dpt?bli kat mna?