Perkahwinan Kami

Daisypath Anniversary tickers

Dan Cinta Itu Menemukan Kita

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, 25 August 2011

Kenangan Semasa Kecil

Assalamualaikum...

     Apa yang aku tulis ni adalah apa yang aku ingat....Mak penah kata kami tinggal di keramat...zaman ni aku tak ingat...kemudian pindah ke flat di taman melawati....Kat flat ni aku ingatlah jugak sikit2..masa ni kami blom pindah ke ipoh lagi..dalam family aku sorang je yang dilahirkan di KL sebab masa tu ayah keje kat sana.....aku ingat mak jual kuih..jadi mak akan bangun awal untuk wat kuih..sehari sebelum tu...mak akan sediakan inti...masa ni lah aku dan abang dok sibuk...masa mak berniaga..kami dok tepi stall dan main kat tepi longkang sebelah stall mak...aku tak tahulah ape yang kami mainkan..masa tu gaji ayah hanya RM300 sebagai posmen...bayar sewa rumah RM250...mak jual kuih untuk tampung perbelanjaan harian kami...
   sebelah stall mak ada pokok tembikai liar tumbuh kat situ...rupa buahnya sebijik mcm tembikai,cuma saiznya lagi kecil dari bola pingpong tapi mak kata tak boleh makan...oleh sebab tak boleh makan kami pijak buah tembikai bagi pecah..kami gelar tembikai liar itu tembikai tikus...kami pijak supaya tikus tak dapat makan...
     Kami selalu main basikal dalam rumah...yelah dok kat flat mana ada laman. basikal pun masa tu kecil saja...aku naik basikal dalam rumah hanya pakai seluar dalam (masa tu kecik lagi ek...umo baru 4 tahun) sambil menggonggong botol susu yang diisi air teh...nak tau sebab ape minum air teh...sebab mak dan ayah takde duit nak beli susu...mungkin sebab itulah aku kecik, kurus, tulang dan selalu sakit...bila ayah balik keje..barulah ayah bawa basikal kami turun dari flat untuk main kat bawah...walaupun kehidupan masa tu sangat kekurangan tapi aku sangat hepi...
     kecik2 gitu...aku dh ditugaskan utk gi kedai bli tepung dan segala bagai bahan nak buat kuih...aku bagi je kertas oder yg mak aku dh siap2 tulis kat orang kedai tu...pas tu dia akan pack brg yg nak dibeli...aku bagi je duit pastu trus jalan...orang kedai tu kena kejar aku bagi duit baki...aku blom tadika pun lagi...tak tau nilai duit...kat depan flat...ada 1 longkang yang sangat besar..nak ke seberang jalan ada jambatan...tapi biasanya aku lintas longkang tu je dgn kwn2 aku...bahaya....tapi time tu bengong mana tau erti bahaya...tau nya nak seronok nak gi main kat padang di seberang longkang...
    kat flat tu...kami dok tingkat 4...yang atas sekali...kadang2 nak turun bawah semata-mata nak kejar benggali naik motor jual roti mmg tak berbaloi masa dan tenaga...jadi bila benggali jual roti tu lalu...kami jerit je dari atas flat.....rotiiiiiiiiiiiiiiii.....benggali tu pun berenti...oleh sebab malas nak turun...kami ikat bakul pada tali....pastu kat dalam bakul tu dah siap tulis nak roti ape dan bagi duit siap2...kami pun turunkan bakul tu melalui tingkap di tingkat 4 tu...benggali tu pun letak roti kat dalam bakul dan kami pun tarik bakul tu naik atas...aku rasa skang mcm dah takde benggali naik motor jual roti. mungkin sebab harga minyak dah naik...baik dia jual roti kat kedai je...
     kalau diikutkan banyak lagi kenangan masa kecil...ni hanyalah a piece of my childhood memory....tapi kenangan mcm gini mungkin orang nampak mcm biasa...tapi sangat indah untuk dikenang....

Wednesday, 24 August 2011

Jangan Lupa Diri Bila Dah Kurus

Assalamualaikum.....

     Alkisah tersebutlah kisah.....seorang lelaki (M)..bekerja sebagai marketing executive....dulunya dia kurus...lepas tu dia makan banyak...jadi gemuk...dahla gemuk...tak hensem plak tu...dia mempunyai seorang isteri (A)...average looking...tidak gemuk tapi kalau tak control makan boleh terbabas gak...tapi sangat baik hati dan sentiasa mempercayainya...setelah berbelas tahun menjadi org gemuk dan menjadi bahan gelak orang...M disahkan ada high blood pressure di usia yg sangat muda kerana terlalu overweight...jadi A courage M untuk pergi gym setiap hari untuk menguruskan badan....
     M berjaya kurus..darah tinggi pun hilang serta merta...no more medical perscription to be followed...he get his look back...jadi comel balik...namun...dalam masa yang sama sikap M terhadap A semakin berubah....semasa membuat kerja marketing...M turut sama me'market'kan dirinya pada gadis2 yg lebih muda dan lebih lawa berbanding A...Bila A dapat tahu..for sure lah marah...suami yg dikasihi...yg diberi moral support utk kurus..yg dikasihani sb selalu dicaci org lain sb kgemukannya...yg diterima dan dikahwini semasa M masih lah gemuk...yg diterima seadanya segala kekurangannya...kini mula beralih kasih...facebook penuh dgn member perempuan SAHAJA...duduk dalam kereta kononnya panas nak econ...tapi main msg dlm kereta...main msg sampai kul2-3 pagi siap cover dgn selimut lagi...marah jika A terpegang handphonenya....marah jika A tanya dia mahu ke mana...selalu marah2...nak naik tangan saja....
     Setiap hari A makan hati...sedih mengenangkan untung nasibnya...sudahlah belom dikurniakan anak setelah 5 TAHUN berkahwin...skang suami pulak bagi alasan gitu sb nak gi bergatei dgn pompuan lain yg lebih muda...durjana sungguh jantan itu...mmg bacul...inilah dia bahana FB tanpa dikawal...ni nak raya ni..sanggup tinggal A sorang2..tak nak bawak balik....
     kisah yang aku coret ini...kisah betul...jadi ambiklah iktibar ye...minta dijauhkan daripada perkahwinan aku dan sesiapa pun...tapi..orang kata...lelaki ni...ada anak ke, tak de anak ke..dok jauh ke,dok serumah ke...kalau nak curengggg tu...dia akan curengggg gak...yg penting niat dalam hati tu...tak gitewwww.....aku doakan semoga A tabah...amin...
    

Muhammad Ali...(anak atau ayah yang comel?)


Anak ke comel, ayah ke comel?

Tuesday, 23 August 2011

Congenital Squint

Assalamualaikum....


     Congenital squint....maksudnya juling sejak lahir....anak aku ada sikit masalah juling sjak lahir...masa sebelum 5 bulan kiter mmg nampak baby mcm juling due to pandangan matanya yang kabur2. tapi bila dh 6 bulan, baby dah ada pandangan mata yg jelas. boleh mengagak jarak dan kedalaman. setelah 6 bulan mata anak aku masih nampak gitu..jadi aku bawa gi jumpe pakar mata...bukan ape...juling ada beberapa sebab iaitu...kanser mata...rabun dan juling sejak lahir...setelah didiagnos...doktor kata anak aku juling sejak lahir a.k.a congenital squint...lebih kurang gini matanya...tak ketara tapi kalau tengok betul2 nampaklah jugak...

kredit to google image

     nanti aku upload gambar anak aku...dia tetap lelaki yang paling comel dalam hidup aku...mata dia normal...tapi bila dia start fokus pada sesuatu benda...mulalah jadi gitu....cara nak atasinya ialah dgn menutup sebelah matanya yang tak juling untuk paksa mata yang juling fokus balik dgn elok...yes..it's work...mmg jadi caranya...benda ni tak leh dibiarkan...sebab bila capai usia 2 tahun dia akan set dalam kepala dia bahawa 'aku ialah pengguna satu mata sahaja' atau dia guna sebelah mata dia je untuk melihat. lagi satu mata dia abaikan penggunaannya...ini dipanggil lazy eye...atau mata malas...
       walau ape pun....Muhammad Ali tetap permata hati aku yg paling comel...baby paling comel in my heart...alololo cayangnya....cium sikit...mmmmmmmmuah....

Monday, 22 August 2011

Kisah Lelaki dan Perempuan

Assalamualaikum....

  • Lelaki kata sibuk, tapi sentiasa ada masa untuk perempuan.
  • Walaupun ada masa untuk perempuan, tapi tak kisah sangat pun pasal diorang.
  • Walaupun tak kisah sangat pasal diorang, tapi tetap ada sorang yg paling rapat.
  • Walaupun ada sorang yang paling rapat, tapi tetap dok sibuk tgk yang dahi licin.
 isk...isk...isk..isk...
  • Perempuan sangat mementingkan keselamatan dari aspek kewangan.
  • walaupun pentingkan kewangan tapi ada hati gi bli baju dan shopping.
  • Walaupun gi bli baju dan shopping, tapi masih kata baju saya semua buruk dan takde baju nak pakai.
  • Walaupun baju buruk dan takde baju nak pakai, tapi masih lagi melawa dan bermake-up.
isk..isk..isk..isk..

     agak2 masa kite dah tua nak lagi ke suami wat lawak bodoh dan bergurau mcm skang...kenapa lelaki bila dah senang skit nak cari bini muda...kenapa bila jumpa yg bergetah sikit hati jadi goyah...aku try tanya pada suami...dia sendiri tak leh jawab...hehehehehehe...

Sunday, 21 August 2011

Beraya Di Kota Bharu

Assalamualaikum...

     Tahun ini saya akan beraya di Kota Bharu. Jgn jeles ye.....sape2 nak kirim kropok....sila kirim salam sahaja.....wakaf che yeh jam ye time raya...owhhhh...x sabarnya nak balik kampung.....nak beraya....dan yang pastinya di sana byk kenangan bersama aku dan suami....
     Nak naik motor mcm dulu2...zaman dulu dating naik motor...kereta takde....pegi balik tempat2 kami dating dulu...walaupun tak best tapi very sentimental...sebab tak best mesti gi kedai makan je...kat MPKB....minum air sampai kembung perut...berbual...yalah takkan nak gi tempat2 sunyi...naya kena tangkap khalwat nanti tau.....no..no...no...tapi terkilan betul kalau tak dapat gi wakaf che yeh...nak shopping...nak shopping...nak shopping...

Wednesday, 10 August 2011

Breastpump..Double Pump or Single Pump?

Assalamualaikum....

   Dulu aku ada wat entry pasal Medela Swing...benda ni single pump...perfomance mmg bagus...letdown reflex penah sampai 3x...tapi bila diriku ini semakin sibuk..rasa mcm nak pakai double pump je....tapi medela freestyle yang digembar-gembur sebagai double pump yang hebat dan mantap tu...mahal....(_ _!)..harganya paling murah aku survey dalam RM1600. Mana i nak korek duit ni...aku tak tau kenapa aku berkenan sangat dgn medela brand...daripada forum yg aku baca...mmg medela mendapat pujian yg tak hengat punya daripada ibu2 yg eksklusif breastfeed. Spectra pun ok tapi ada yg kata berat...brand terbaru yg aku tgk untuk double pump ialah pump penyusuan Modu from korea...harga mmg mampu..kalau tak silap RM599. cuma orang kata...orang kata ye...bukan aku kata...pam penyusuan Modu ni susah sikit sebab takleh freestyle...kena pegang..mcm ne nak gune kalau dua2 tangan dah pegang cup ke breast...pastu nak ekjas power suction....takkan nak ekjas pakai kaki...owwhh..sukar utk di imagine kan...but aku rasa pump Modu ni kategori affordable dan kalau dah biasa tak jadi masalah...lagipun pengedar pump ni perempuan melayu yg sangatlah gigih sebagai business woman dan kaunselor laktasi. cayalah...walau bagaimanapun hati aku ni tgh bercabang tiga nak beli breastpump ni....satu --> fikirkan fulus..ada tu ada..tapi mcm nak guna utk raya je... dua --> freestyle yg mmg praktikal penggunaannya.. tiga --> pam penyusuan Modu yg affordable....perlu ke aku ketuk duit laki aku....tak sampai hati tau...dia ada kata dia nak baiki bumbung keta dia yang buruk tak hengat tu kikikikikikiki...owwhhh...bila duit nak datang bergolek2 mcm bantal golek...

     

Monday, 8 August 2011

Bonus Kakitangan Kerajaan 2011

Assalamualaikum....

     Alhamdulillah.....ada gak rzki aku sekeluarga nak raya ni. Syukur...sejak lahirnya Muhammad Ali...alhamdulillah rzki kami sekeluarga makin luas...walaupun tak banyak tapi tak putus...betul janji Allah setiap makhluk yang dilahirkan itu telah tertulis rezeki buatnya...jadi jgnlah kata 'aku tak nak anak byk sb takut tak tertanggung'...setiap insan yang lahir tu Allah dah bagi dah rezeki siap2 kat dia...
    berbalik kepada bonus ni...auwww...rasa nak lompat...yelah..dah kutip duit saman berbilion takkan nak bagi bonus pun kedekut kan...mcm nilah rakyat didahulukan pencapaian diutamakan btul ke terbalik... rasanya sepanjang aku jadi penjawat awam nilah baru nak merasa bonus..yang lain semua wang ehsan je kan...jadi aku sangat2 bersyukur dapat bonus setengah bulan gaji ni...lepas lah duit raya mak, ayah, adik2, anak dan anak saudara....
    Selain tu, lepas lah gak nak bli baju raya anak aku...utk aku ni tak tau nak bli ape lagi...rasa2nya nak wat tabung belajar anak kot...hehe..dah ada anak ni otak hanya fikir anak je... (^^,)...

Sunday, 7 August 2011

Puding Karamel Yang Sangat Sedap

Assalamualaikum...
   
    Anda pandai memasak...Saya tak pandai sangat (_ _!) pandai masak tapi rasa sila tolak ketepi ek...kadang2 jadi kadang2 jadi2an...he...
    Kalau gi bazar Ramadhan, saya mesti bli sepotong puding karamel...harga sepotong pun dlm 1.50-2.00 ringgit. puding karamel ni kalau korang tengok....leh tau sdap atau tak puding tu...mcm jatuh cinta pandang pertama gak la...kalau nampak juicy tu...mmg gerenti sedap lah tu...kalau tak juicy kering semacam...tu bukan puding karamel..tu namanya bengkang karamel..

kredit to google image

     Cabaran nak bli karamel...akak yg jual kuih sebelah org yg jual puding karamel ni wow..sungguh complicated...kenal saya...bila nak gi bli puding ni dia dok tegur2 saya...ish..mcm nak suh bli kuih dia....saya jadi serba salah..saya bukan mkn kuih sangat plus saya suka kuih yg mak buat je..saya semata mata nak gi bli puding karamel sepotong je tau...jadi kalau nak bli kuih yg lain mmg tak masuk dalam buku saya...nanti kat umah pun dah wat cucur...tak mo lah bli kuih byk2....owh...tolonglah puding karamel yang sedap datang dalam mimpi2ku...
      Saya search gak cara2 wat puding karamel ni kat internet..tapi tak penah try...kalau nak wat satu loyang..saya sorang je yg makan pun..lagipun tgk cara wat mcm complicated je..hmm...sape nak tolong wat puding karamel ni...OMG OMG....

Friday, 5 August 2011

Malaysia Is A Hot Country

Assalamualaikum.....

     Oh..dunia skang semakin panas...lagi terasa panasnya kalo korang duduk kat Malaysia ni...yelah terletak berhampiran garisan Khatulistiwa....iaitu lilitan bumi yang paling hampir dgn matahari...macam belajar geografi je...hehehe...tapi kepanasan iklim khatulistiwa ni sangatlah terasa saya rasa di Malaysia terutama di bulan Ramadhan. Baby plak menyusu badan...owhhh...lagi terasa dahaganya....kulit pun jadi kering...mungkin air pada sap sel ku telah disedut untuk menghasilkan susu...eh..belajar sains plak...
      Eventhough rasa macam nak pengsan...tapi saya akan cuba gak kuatkan azam supaya saya dapat gak puasa penuh kali ni. tahun lepas pose penuh sebab ngandung. tahun ni InsyaAllah kalo leh pose penuh, nak pose penuh gak sebab tak subur lagi sejak bersalin hari tu...yelah bukan senang org pompuan ni nak dapat pose penuh...almaklumat, tiap2 bulan wajib bendera merah...
    Every year i'm looking forward for Ramadhan again as Allah promise that Ramadhan is full of barakah...nak kejar nikmat Ramadhan...dah kahwin lagilah Allah gandakan setiap amalan kiter sebanyak 70x ek....Aura Ramadhan setiap kali bulan ni datang...setiap kali pak engku wat pengumuman kat TV esok pose...saya akan rasa jiwa saya sangat tenang..sangat syahdu...menusuk dalam qolbu...owhh...betapa besar nikmat Allah...panjang umur saya dapat jumpe bulan Ramadhan lagi sekali....Alhamdulillah...cuma tahun ini tak dapat saya nak berlama-lama solat terawih as my baby always stick with me...nak manja2..pantang nampak saya mulalah wat muke manja...mcm bapak dia jugak...he...semoga ramadhan kali ini membawa keberkatan buat semua...Amin...

Wednesday, 3 August 2011

Musim Orang Putus Tunang

Assalamualaikum.....

     Owhhhh....tolong mak....ini musim orang putus tunang ke?....Dah tersebar kat internet kononnya Ally Iskandar pun dah putus tunang? sahih atau tak berita ni...teman pun tak tau....patutlah orang kata kalau bertunang jgn kecoh2..takut tak jadi nanti diri sendiri yg malu...hmmm...tapi paling kesian adalah di pihak pompuankan...kalau orang pompuan betul2 komited terhadap relationship dia...InsyaAllah dia akan stay dgn lelaki tu...tapi ada gak lelaki yg jenis cinta gila kat pompuan....cuma orang lelaki ni jarang ucapkan kata2 sayang...saya tanya kat husband kenapa orang lelaki gitu...dia kata orang laki tak cakap sayang banyak2 kali...sekali dia cakap dia sayang...maknanya betullah dia sayang tu....tapi orang pompuan ni dia suke dgr org yg dia sayang kata sayang kat dia....betulkan...hehehe...jadi tiap2 hari saya tanya suami....'abang sayang ayang tak'.....dia dah faham dah perangai saya...so dia pun layan jela 'sayaaaaaaang'.....kalau nak tunggu dia cakap memang payahkan...baik kita yg tanya sendiri....hahhhh...lega hati bila dia kata sayaaaang...
     opsss...terkeluar tajuk pulak...berbalik kepada musim orang putus tunang ni....skang ni saya perhatikan....kalau suka kahwin/tunang....tak suka cerai/pisah...mcm kacang je benda ni pada orang skang...masa gi kursus kahwin hari tu...ustaz penceramah pun ada cakap...statistik penceraian skang memang tinggi...dan dia juga ada sebut...berbahagialah sesebuah perkahwinan itu kalau suami/isteri jenis yg tak kisah...contohnya isteri suka berkemban dok umah...suami tak kisah....suami plak asyik pakai seluar pendek je kat umah...isteri pun tak kisah....janji ilove you...you love me...forever and ever...
     Masa gi kursus kahwin hari tu pun..ustaz ada cakap...untuk mengeratkan lagi hubungan suami isteri...selalulah mandi sama2...isteri tolong2 lah sental daki kat badan suami...hehehe..kalau agak sakit hati or gaduh hari tu...sental tonyoh kuat2 sikit...contohnya hari tu mak mentua sindir dan menyakitkan hati kita...masa mandi dgn suami tu sental kuat sikit badan dia...tanya dia 'sakit tak bang'....dia pun jawab 'sakit'...balas balik 'macam tu lah hati saya sakit kena sindir dengan mak abang. abang sabar jelah saya sental ye mcm saya sabar kena sindir dgn mak abang..sakit sikit je..untuk keluarkan daki gak..'..hehe...motifnya...kdg2 suami ni tak sedar perasaan kiter...time tulah nak bagi sedar pun...at least leh la dia pujuk2 hati kita...tapi kalau dapat suami yg panas baran....hahaha...nasib lah ye...
     Hmmm...so semoga semua yg terjadi pada public figure di sekeliling kita menjadi pengajaran buat kita....ikut yang baik sahaja...jangan ikut yg tak elok......bye...

Tuesday, 2 August 2011

Khairul Fahmi Che Mat dan Jejari Runcing Dah Putus Tunang.....

Assalamualaikum...

     Seribu kali sayang, sangkaku kan berakhir, cerita kasih kita, rupanya seketika....ehehehe....Lagu ini ditujukan khas buat KFCM dan jejari runcing...kenapalah hari ni aku ada dua entry...takde keje ke byk sampai tension tulis pasal diorang...he..bukan aper...citer diorang putus tunang ni jadi isu hot skang...asal aku bli akhbar Metro je..ada citer diorang ni...still young and feel the sting of love....aku kesian kat jejari runcing a.k.a elia.....1 Malaysia tahu dia putus tunang.....kesian lagi kat family dia sb mana nak letak muke untuk berhadapan dgn org dan jiran2 yg suke mengumpat tiap hari without people's wondering what happen....sebenarnya...bila kes gini berlaku...familylah yg paling malu....korang semua jgnlah wat anak dara org gini..fikir perasaan mak ayah dia sekalipun korang tak suke kat anak dia...sebelum bertunang atau wat keputusan nak menikah..fikir betul2....bertunang dan berkahwin ni byk melibatkan air muke orang dan maruah orang......kalu satu hari benda ni jadi kat anak dara korang mcm mane...masa bercinta gatal....semua buruk baik kentut ketiak hangit pun tak kisahkan...bila dah tak suke....pakai minyak wangi pun kata mcm bau gigi tak gosok....segala benda nak ungkit....aku rasa kakak jejari runcing marah2 pun ada sebabnya....mungkin dia bersuara sebab tahu perasaan ibu, ayah dan adiknya...jgnlah korang marahkan dia....
     Tapi kalau nak judge KFCM pun tak leh gak....budak ni muda lagi baru 22 tahun... mentah sgt....aku by their age pun mcm2 story mory kisah hindustan yg dilalui bersama encik suami masa kitorang bercinta...inikan pulak love story yg diikuti oleh 1 Malaysia ditambah pulak dengan ramai girl yg tergila2kan si KFCM ni....mau nya tak keruan si elia....jujurnya sape yg suke tunang di kacau orang....korang suke?korang mampu bertahan? kira budak elia ni banyak sabor gak...yelah...taip je keyword nama KFCM mesti terjumpa tulisan yg kata 'i like you KFCM'...'i love you KFCM'....'saya suke KFCM'...'KFCM hero dihati saya'....kalau kata admire sebab dia terer as a keeper (yes, kau memang terer fahmi) memang dia terer...tapi cube kalau KFCM kata 'i love you too'...mesti cair gak kan...kan..kan...pokok pangkalnya itulah yg dihadapi oleh jejari runcing....dia seorang hanya menulis kisah cinta di blog miliknya tetapi menghadapi haters yg ramai...kesian dia..jgnlah kata dia over....she is a girl yg sgtlah in love dgn extunangnya....tapi semua tu dah jadi memory kan...
Ada plak yg kata KFCM ada kekasih lain....mmmm...sejauh mane kesahihan cerita ini...hanya tuan empunya badan (KFCM) sahaja yg tahu...buat yg tgh bercinta yg ingin meneruskan hubungan anda ke tahap yg lebih serius (hanya ditujukan untuk orang yang serius sahaja, yg tak serius tak payah amik peduli)...tak payahlah friend sangat dgn laki/pompuan kalau korang dah ada mr/mrs right dan korang mmg nak serius dgn mr/mrs right tu....takut terpele'ot di tgh jln...tak payahlah nak beradik/kakak/abang angkat ni....layan jelah adik beradik kandung korang...masa aku dan husband bercinta sampailah kitorang kahwin...adik/abang/kakak angkat, facebook,friendster, mmg takde dlm kamus hubungan kitorang...dalam takde adik/abang/kakak angkat,facebook,friedster dan sewaktu dengannya tu pun...kami hampir2 nak putus, mujurlah banyak muhasabah balik hubungan ni....jadi kami wat kesimpulan tak yahlah ada benda2 gini dalam kamus hidup kami berdua...kalau kawan pun biarlah setakat di tempat kerja je...berkawan dgn kawan yg betul2 kami tahu ada unsur kepercayaan dan tak menjurus kepada perkara2 yg boleh wat curang....learn from mistakes...ada s maknanya byklah salah...tak gitu?
     Tapi benda ni sgtlah subjektif...ada gak org yg berkawan ramai dan tahu ada orang yg nak kat dia....dia free berfesbuk, berfrienster tapi dia tahu mana yg the most important person dalam hidup dia....orang mcm gini mmg aku tabik...bagus...kawan tu kawan gak tapi bab awek...jgn diperlekehkan...sempoi....
     So, KFCM pun dah single kembali....the hot guy is available  now (my husband is the hottest for me)..mane2 girl yg sebelum ni minat sgt kat KFCM tapi terbantut niat....leh la isi borang cepat2...shortlisted candidate will go through interview...ehehehe...pat pat nye  nye sape cepat dia punya...pas tu korang rasalah panas ke tak bila pakwe digilai ramai....rasalah ape yg elia rasa....gurau je...jgn marah eh....Only Allah knows the best...kan....semoga cik jejari runcing a.k.a elia akan tabah hadapi semua ujian dan semoga khairul fahmi che mat bertambah maju dalam karier....jadi keeper baik2 ek...pada sape yg terbaca entry ni jgnlah marah kat aku plak...aku takde kena mengena dalam ini wayang gambar....harap2 pas ni aku leh baca metro kisah lagi sensasi..iaitu harga barang2 dan petrol turun mendadak bilalah harga barang nak turun, asyik naik je...kalau kisah gini aku suka....hehehehehe...ok....papai...

Adrinis Nursing Wear

Assalamualaikum.....
Hari ni saya sangat gembira...sebab saya dah ada 4 follower....tak sangka ada gak org terjumpa blog paling miskin rupe ni...thanks 4 joining this blog. nanti saya gi join anda skang internet sangatlah lambat mcm kura2. Kura2 pun segan dgn internet rupe2nye internet lagi lambat dari dia...he...
Hari ni nak citer pasal nursing wear Adrinis....mmmm....ibu2 semua yg menyusukan anak secara tegar slalunye akan menyusukan anknya dimana saja tak kira masa tak kiralah ramai ke tak orang masa tu....saya syorkan ibu2 gi terjah blog Adrinis untuk survey baju menyusu yg sangatlah kiut-miut, kualiti pun bagus....setakat ni saya dah beli 5 helai baju menyusu Adrinis....Antaranya ialah jubah labuh warna merah tak ingat nama dia ape(nak pakai raya)...pastu nursing kurung Amelia (ni nak pakai masa raya jugak)......dan 3 helai nursing tops iaitu Qistina, Qalisha dan Qarissa.....betul dah ejaan ni rasanya....baju jubah merah and nursing tops Qarissa saya beli melalui Lunatots coz saya baca kat blog Adrinis, dah out of stock...tapi rasanya skang diorang dah restock kot..tgh ada potongan skang....baik korang bli nanti nangis kalau dah habis.....memang susah gak nak nyusu anak tapi kena selak sana sini sampai terexpose bahagian dan lemak2 yg tak sepatutnya dilihat.....dgn adanya nursing wear Adrinis....pengalaman menyusu memang lebih best...he....
Lagi satu....owner Adrinis ni...Puan Sharini Selamat...sangatlah baik dan bahasa yang digunakan pada customer sangatlah sopan. Banyak2 online shop yg pnah saya terjah...Puan Sharini yg paling baik sekali. Owner Mama Q store (Puan Sal) pun baik gak. mereka ni sangatlah ramah. tak kiralah customer message after sales pun diorang akan tetap layan. ...baru2 ni Adrinis, Sarakids dan Lunatots ada di parental expo di Midvalley malangnya atas sebab kekangan masa...saya tak dapat gi...cissss.....
Hope pasni adalah parental expo kat Ipoh plak...asyik KL je....Caucincau....