Perkahwinan Kami

Daisypath Anniversary tickers

Dan Cinta Itu Menemukan Kita

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, 16 November 2011

Muda Mudi Zaman Sekarang

Assalamualaikum..


             Baru2 ni....kerap dgr kisah muda-mudi yang terkenal...yang menjadi public figure....kantoi dengan gambar2 yang kurang sopan dan agak lucah...contohnya...gambar bercium...gambar seksi tak hingat nampak segala lurah.....hmmm...then orang tersebut mengeluarkan kenyataan bahawa dia teraniaya..ada orang cube nak jatuhkan maruahnya...dia amik gambar gitu sebab tanggugjawab kerja....very nonsense....tak masuk akal langsung.....kalau dah Islam...melayu plak tu...kenalah jaga skit....dahla public figure..pastu boleh plak kuar kenyataan yang merepek....tapi...cbaran anak2 muda sekarang lagi besar...mereka banyak terdedah dengan hiburan...kebebasan bersuara sampai terlebih bebas lah pulak...cabaran jugak pada kiter nak mendidik anak and how to handle all these entertainment stuff which is very influencing...jgnlah keturunan aku ada yang jadi pelik2 gini...mau kena penampar....

Rasa Nak Muntah

Assalamualaikum...


          Ntah2 saya mengandung lagi tak? Rasa pening...loya...nak muntah....serius...rasa nak muntah sangat2....ke tak cukup rehat sebab 3-4 hari ni memang tak cukup tidur jaga Ali sakit.....kena beli pregnancy test ni...loya yang teramat sangat.....

Tuesday, 15 November 2011

Dari 2009-2012...aku dok jauh dengan suami...bodoh punya pertukaran guru..aku tak nak mengundi tahun depan...

Assalamualaikum...

     Sejak aku kahwin tahun 2009 sampai skang ni...nak masuk 2012...aku tak dapat lagi dok sekali dgn suami aku...kalo ada pun time cuti sekolah jelah...aku tak faham betul mcm mane diorang wat pertukaran guru....pakai kroni ke?...yang ada kepentingan sahaja baru dapat tukar kah? tahukah anda self-motivation aku sebagai guru semakin merudum...jgn campur hal peribadi dgn kerjaya...tapi sampai pada tahap bertahun2 tak dapat tukar tu...melampaulahkan...senang ke hati nak mengajar kalau aku kat ipoh padahal suami aku nun jauh di Kuantan...how many years can we bear to be separated? alasan cliche yang diberikan pihak berkenaan ialah..."kami letak guru ikut option...takde kekosongan...kami beri pada yang ada masalah kesihatan dulu.."...whatthefish...very cliche...kalo anak beranak or kroni korang yang mintak...korang akan cakap gitu ke?...i dont think so...benda ni senang je...kalo korang rasa pertukaran ni susah sangat...aku pun rasa susah sangat nak undi untuk sokong korang pada tahun depan....aku malas nak mengundi...satu undi itu sangat penting kan? well, kalau korang rasa permohonan pertukaran aku tak penting....aku pun rasa mengundi itu tak penting...baik aku dok umah tengok TV...so, walaupun aku support kerajaan...you lost my vote...aku suke korang...aku undi dari hati jelah semoga korang nampak isu pertukaran guru ni bukan perkara remeh...aku rasa diketepikan....tanpa undi aku pun korang boleh menang...good luck...

Sunday, 13 November 2011

Lama Tak Update

Assalamualaikum...

     Lama saya tak update blog..bukan sebab takde benda nak citer tapi byk sangat kerja dekat2 akhir tahun ni...byk sangat dateline.....then, ali pun demam sejak 3 hari lepas...hari ni saya amik cuti emergency sebab ali tak sihat sangat lagi...tiga hari dah saya jadi zombie sebab tak tidur malam jaga ali...tidur pun sejam atau 2 jam then ali jaga semula..
     Cuti sekolah nanti saya update byk sikit.....k...papai...