Perkahwinan Kami

Daisypath Anniversary tickers

Dan Cinta Itu Menemukan Kita

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, 25 October 2011

Mendidik Anak Dengan Hiburan

Assalamualaikum...


      Sejak akhir2 ni...makin banyak program realiti hiburankan..rata2 nya melibatkan penonton sebagai juri sms..yang untungnya syarikat telekomunikasi...yang terlibatnya banyak orang Melayu...Islam pulak tu...but that's not the point...the point is penglibatan anak2 kecil dalam hiburan ni kadang2 aku tgk over la plak...contohnya macam Idola K#@!l...dan sebuah program yang di hos kan oleh seorang pengacara terkenal...tak berkenan betul aku tgk...kecik2 dah ajar anak2 trkinja2 atas pentas dengan baju yang agak tak sopan dan gaya ala2 penyanyi idamannya...tak suke la tgk...dah besar nanti jadi ape ek?...
      Serius...aku tak tgk program imam muda...sebab aku takde masa nak tgk TV dan TV kat umah ayah conquer tgk sport...tapi aku sangat menyokong program imam muda ni...harap2lah aku berjaya mendidik anak jadi anak yang soleh dan dapat mengajar aku kembali apa yang aku tak tahu..amin...

2 comments:

Yantie said...

kesian kat anak2 kita kan. Dugaan mereka lagi kuat yang boleh menggugat iman. Skrg ni pun program TV kena selected even cartoons. Kalau tak rosak minda mereka.

KimeYongAli said...

betul tu..dh besar jadi ape ek?risau betul tgk akhlak anak2 skang ni..baby lagi mak bapaknya dah bagi pakai rantai(baby boy)..rambut ada ekor...hmmm...takkan nak tunggu bencana tiba baru nak sedar...