Perkahwinan Kami

Daisypath Anniversary tickers

Dan Cinta Itu Menemukan Kita

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, 2 March 2011

BREASTFEEDING

Hari ni cerita pasal breastfeeding..air susu yang keluar dari badan ibu..adalah hak anak..aku pnah terbaca satu entry masa aku search breastpump, tapi x ingat dah nama blog tu, kalau kita tak menyusukan anak sedangkan kita mampu untuk berbuat demikian...maka tunggulah disoal kat akhirat nanti..kerana air susu itu adalah hak anak. misalnyalah aku tak terbaca entry blog tu..aku mmg nak sangat breastfeed anak aku.cuma aku bekerja dan agak sbuk gak. jadi aku nak pump susu untuk anak aku minum masa aku gi keje. kiranya exclusive breastfeed lah.anak aku tinggal dgn mak aku masa keje.aku cuma x dapat support dari mak aku.jangan kata mak aku, ada beberapa orang yang aku kira agak educated di sisi aku, sibuk suh aku bagi susu formula..i dont like formula milk.yela..aku pun faham dia tak didedahkan masa muda dulu dgn benda2 gini.encik suami bagi support, thanks sayang..wat masa ni aku nak bagi mak aku slowly terima niat murni aku untuk bagi susu aku sendiri kat anak sb aku tinggalkan anak aku dengan dia nanti masa aku gi keje.jadi dialah yang kena warm kan susu tu.mungkin agak 'renyah' pada dia tapi susu ibu tetaplah yang trbaik di dunia.krniaan Allah pada ibu dan anak. Alhamdulillah..susu aku memang byk.rzeki anak aku tu...aku suka tgk muka my son masa aku susukan dia.manja je muka.dia pandang tepat muka aku masa aku susukan dia. wat aku makin sayang...wat aku makin bersemangat nak mnyusukan dia dengan susu sendiri.semoga Allah permudahkan semua urusan aku nanti.Amin........... :-)

2 comments:

Yantie said...

yong rindu kat kamu sgt!!!!!!
nnt letak pic bb k. Hp yant rosak. sume no hilang huhuh ~~

KimeYongAli said...

otey otey nanti yong letak..