Perkahwinan Kami

Daisypath Anniversary tickers

Dan Cinta Itu Menemukan Kita

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, 2 August 2011

Khairul Fahmi Che Mat dan Jejari Runcing Dah Putus Tunang.....

Assalamualaikum...

     Seribu kali sayang, sangkaku kan berakhir, cerita kasih kita, rupanya seketika....ehehehe....Lagu ini ditujukan khas buat KFCM dan jejari runcing...kenapalah hari ni aku ada dua entry...takde keje ke byk sampai tension tulis pasal diorang...he..bukan aper...citer diorang putus tunang ni jadi isu hot skang...asal aku bli akhbar Metro je..ada citer diorang ni...still young and feel the sting of love....aku kesian kat jejari runcing a.k.a elia.....1 Malaysia tahu dia putus tunang.....kesian lagi kat family dia sb mana nak letak muke untuk berhadapan dgn org dan jiran2 yg suke mengumpat tiap hari without people's wondering what happen....sebenarnya...bila kes gini berlaku...familylah yg paling malu....korang semua jgnlah wat anak dara org gini..fikir perasaan mak ayah dia sekalipun korang tak suke kat anak dia...sebelum bertunang atau wat keputusan nak menikah..fikir betul2....bertunang dan berkahwin ni byk melibatkan air muke orang dan maruah orang......kalu satu hari benda ni jadi kat anak dara korang mcm mane...masa bercinta gatal....semua buruk baik kentut ketiak hangit pun tak kisahkan...bila dah tak suke....pakai minyak wangi pun kata mcm bau gigi tak gosok....segala benda nak ungkit....aku rasa kakak jejari runcing marah2 pun ada sebabnya....mungkin dia bersuara sebab tahu perasaan ibu, ayah dan adiknya...jgnlah korang marahkan dia....
     Tapi kalau nak judge KFCM pun tak leh gak....budak ni muda lagi baru 22 tahun... mentah sgt....aku by their age pun mcm2 story mory kisah hindustan yg dilalui bersama encik suami masa kitorang bercinta...inikan pulak love story yg diikuti oleh 1 Malaysia ditambah pulak dengan ramai girl yg tergila2kan si KFCM ni....mau nya tak keruan si elia....jujurnya sape yg suke tunang di kacau orang....korang suke?korang mampu bertahan? kira budak elia ni banyak sabor gak...yelah...taip je keyword nama KFCM mesti terjumpa tulisan yg kata 'i like you KFCM'...'i love you KFCM'....'saya suke KFCM'...'KFCM hero dihati saya'....kalau kata admire sebab dia terer as a keeper (yes, kau memang terer fahmi) memang dia terer...tapi cube kalau KFCM kata 'i love you too'...mesti cair gak kan...kan..kan...pokok pangkalnya itulah yg dihadapi oleh jejari runcing....dia seorang hanya menulis kisah cinta di blog miliknya tetapi menghadapi haters yg ramai...kesian dia..jgnlah kata dia over....she is a girl yg sgtlah in love dgn extunangnya....tapi semua tu dah jadi memory kan...
Ada plak yg kata KFCM ada kekasih lain....mmmm...sejauh mane kesahihan cerita ini...hanya tuan empunya badan (KFCM) sahaja yg tahu...buat yg tgh bercinta yg ingin meneruskan hubungan anda ke tahap yg lebih serius (hanya ditujukan untuk orang yang serius sahaja, yg tak serius tak payah amik peduli)...tak payahlah friend sangat dgn laki/pompuan kalau korang dah ada mr/mrs right dan korang mmg nak serius dgn mr/mrs right tu....takut terpele'ot di tgh jln...tak payahlah nak beradik/kakak/abang angkat ni....layan jelah adik beradik kandung korang...masa aku dan husband bercinta sampailah kitorang kahwin...adik/abang/kakak angkat, facebook,friendster, mmg takde dlm kamus hubungan kitorang...dalam takde adik/abang/kakak angkat,facebook,friedster dan sewaktu dengannya tu pun...kami hampir2 nak putus, mujurlah banyak muhasabah balik hubungan ni....jadi kami wat kesimpulan tak yahlah ada benda2 gini dalam kamus hidup kami berdua...kalau kawan pun biarlah setakat di tempat kerja je...berkawan dgn kawan yg betul2 kami tahu ada unsur kepercayaan dan tak menjurus kepada perkara2 yg boleh wat curang....learn from mistakes...ada s maknanya byklah salah...tak gitu?
     Tapi benda ni sgtlah subjektif...ada gak org yg berkawan ramai dan tahu ada orang yg nak kat dia....dia free berfesbuk, berfrienster tapi dia tahu mana yg the most important person dalam hidup dia....orang mcm gini mmg aku tabik...bagus...kawan tu kawan gak tapi bab awek...jgn diperlekehkan...sempoi....
     So, KFCM pun dah single kembali....the hot guy is available  now (my husband is the hottest for me)..mane2 girl yg sebelum ni minat sgt kat KFCM tapi terbantut niat....leh la isi borang cepat2...shortlisted candidate will go through interview...ehehehe...pat pat nye  nye sape cepat dia punya...pas tu korang rasalah panas ke tak bila pakwe digilai ramai....rasalah ape yg elia rasa....gurau je...jgn marah eh....Only Allah knows the best...kan....semoga cik jejari runcing a.k.a elia akan tabah hadapi semua ujian dan semoga khairul fahmi che mat bertambah maju dalam karier....jadi keeper baik2 ek...pada sape yg terbaca entry ni jgnlah marah kat aku plak...aku takde kena mengena dalam ini wayang gambar....harap2 pas ni aku leh baca metro kisah lagi sensasi..iaitu harga barang2 dan petrol turun mendadak bilalah harga barang nak turun, asyik naik je...kalau kisah gini aku suka....hehehehehe...ok....papai...

No comments: